Skip to main content

Daikin zet digitale transformatie in met The Valley

Daikin is wereldwijd marktleider in oplossingen voor airconditioning en warmtepompen. Het bedrijf heeft al bijna 100 jaar ervaring op het gebied van in-huis klimaatbeheersing. Bij het grote Nederlandse publiek heeft Daikin de afgelopen jaren aan bekendheid gewonnen als sponsor van schaatsbond KNSB.

De markt van energiezuinige klimaatoplossingen is hard aan het groeien. Mede als gevolg van het veranderende klimaat en Europese doelstellingen op het gebied van duurzaamheid hebben de airconditioning en warmtepompen ook hun weg gevonden naar de privéwoning.

De samenwerking is inmiddels gestart. Het doel is om nog dit jaar een groot deel van die digitale klantreis te transformeren en complexe materie geschikt te maken voor de consumentenmarkt. Daarnaast zijn er diverse plannen om de exposure van Daikin onder de consumentendoelgroep verder te vergroten.

Edwin Hoogerwerf, Managing Director Daikin Nederland
"Daikin richt zich van oudsher voornamelijk op de zakelijke markt, maar inmiddels hebben we ingezet op een forse groei in de consumentenmarkt. Daartoe heeft Daikin Nederland de handen ineengeslagen met The Valley, die mij wisten te overtuigen met sterke soortgelijke cases. Het bureau gaat de digitale transformatie strategisch en operationeel begeleiden. Ik kijk uit naar de samenwerking."

Jesse Timmermans, Lead UX The Valley
“Of je nu wilt verduurzamen of een prettiger leefklimaat wil creëren voor je gezin, de aanschaf van warmtepompen en andere in-huis klimaatoplossingen is een complexe klantreis. Daikin is een sterk merk met veel technische kunde. Wij staan te springen om met Daikin middels slimme, relevante interacties de gehele klantervaring naar het volgende niveau te tillen.”

Do you have an exciting brand challenge or opportunity? We would love to hear about it.

Philip Kok (CEO)

Business

Contact Philip